Para Młodych witana jest chlebem i solą. Państwo Młodzi zaczynają przyjęcie weselne wypijając symboliczną lampkę szampana.
- Rosół drobiowo-wołowy z makaronem z przepiórczych jaj.
-
Mięsa: schabowy panierowany-tradycyjny, devolay drobiowy, roladka wieprzowa z pieczarką, roladka drobiowa ze szpinakiem, schabowy z diabełkiem (pieczarka, ser żółty, śliwka suszona).
Ziemniaki z masłem koperkowym, kluski śląskie, sos.
Zestaw surówek: buraczki, marchew z porem, kapusta pekińska z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką.
- Rosół drobiowo-wołowy z makaronem z przepiórczych jaj.
-
Mięsa: filet panierowany z kurczaka, kieszeń schabowa z niespodzianką, schab w ciemnym sosie, pałeczki pikantne, zrazy zawijane z pieczarką.
Ziemniaki z masłem koperkowym, kluski śląskie, sos.
Zestaw surówek: kapusta kiszona z jabłkiem i kukurydzą, seler z rodzynkami i ananasem, kapusta zasmażana.
- Flaczki wołowe z pieczywem,
- Zupa meksykańska z pulpecikami mięsnymi,
- Boeuf strogonow,
- Bigos z żeberkiem i udkiem,
- Duszona kapusta z żeberkiem i udkiem,
- Kugiel,
- Soljanka,
- Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym,
- Domowe kluski śląskie z karkówką i czerwoną kapustą,
- Kwaśnica na wieprzowinie,
- Filet rybny w cieście naleśnikowym z duszonymi warzywami,
- Risotto z warzywami i roladką po kurpiowsku,
- Pyzy z mięsem,
- Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą,
- Szaszłyk i pałeczka drobiowa z frytkami,
- Gołąbki w sosie pomidorowym,
- Gołąbki z kaszą w sosie grzybowym,
- Zupa gulaszowa Csano,
- Gulasz hiszpański,
- Kluski śląskie pod mięsną pierzynką,
- Shorma z frytkami i pikantnym sosem tatarskim,
- Kurczak z ryżem i warzywami,
- Kotlet mielony z ziemniakami,
- Kotlet mielony z pieczarką i ziemniakami ósemkami.
Pierwszy dzień: do wyboru 6 dań gorących łącznie z obiadem,
Drugi dzień: do wyboru 4 dania gorące.
- Schabowy pieczony w galarecie,
- Medaliony z polędwicy w cieście naleśnikowym,
- Pałki z kurczaka faszerowane mięsem,
- Zimne nóżki wieprzowe,
- Rolada z łososiem,
- Bukiet wędlin,
- Sałatka jarzynowa,
- Sałatka caprese,
- Sałatka gyros,
- Śledzie w sosie z musztardą francuską,
- Śledzie w sosie koperkowym,
- Warzywa marynowane: ogórek, pieczarka, papryka,
- Pieczywo,
- Masło,
- Koreczki z salami i oliwką.
- Kolorowa galantyna z kurczaka w galarecie,
- Medaliony z polędwicy wieprzowej,
- Pałeczka drobiowa pikantna,
- Tymbaliki,
- Sałatka pieczarkowa,
- Sałatka z kurczakiem wędzonym i makaronem ryżowym,
- Sałatka hawajska (szynka, seler, ananas),
- Rolada z łososiem,
- Jaja w majonezie z łososiem,
- Śledź kolorowy (papryka czerwona, ser żółty, ogórek konserwowy, koperek),
- Śledź z cebulą,
- Bukiet wędlin,
- Warzywa marynowane: ogórek, pieczarka, papryka,
- Pieczywo,
- Masło.
- Śmietanowy z owocami z syropu,
- Śmietanowy czekoladowy,
- Masłowy z czarną porzeczką.
- Karmelowe,
- Owocowe z galaretką,
- Królewicz,
- Miodownik,
- Sernik,
- Sero-makowiec,
- Cytrynowiec,
- Jabłecznik,
- Piernik,
- Tortowe.
W nieograniczonej ilości przy stoliku kawowo – herbacianym:
- Kawa nierozpuszczalna,
- Kawa rozpuszczalna,
- Kawa cappuccino,
- Herbata czarna,
- Herbata zielona,
- Herbata owocowa.
Dodatkowo:
- Cukierki,
- Owoce,
Trzypiętrowe patery z owocami, ciastem, cukierkami. Jedna patera na 6 osób. Wszystkie potrawy są świeżo gotowane w naszej kuchni. Tort i ciasta są również pieczone przez nasze kucharki.
Możliwość wynajęcia stołu wiejskiego, barmana czy też fontanny czekoladowej, pokazu fajerwerków.
